カニのビスク【ルーティン】フランス料理店の仕込みの風景

2019.12.29 18:14

山口県山口市にある『やまぐちBISTRO328』のチャンネルです.

ワタリガニのビスクの仕込みルーティンの様子です。

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所在地 山口県山口市1686
 電話 0839022838

山口県は、海に囲まれ、たくさんの魚介類が水揚げされます。フランスでは高級食材のイトヨリ、舌ヒラメ、ヒメジなども水揚げされるので、新鮮な魚介類をふんだんにを使用できます。
ジビエも豊富で、時期になると一頭丸ごと捌き、余すことなく調理しています。
広大な自家農園もあり、野菜やハーブたくさんの作物が育ててあります。

地元の信頼できる生産者さんから、四季折々の旬の食材を仕入れています。
山口県の美味しい食材が、『やまぐちBISTRO328』にギュッと詰まったレストランです。

シェフは、三和 慎吾。
『リッツカールトン大阪」や、フランスパリ1つ星レストラン『sola』、アメリカNY『KAJITU』でなどで修行していました。

店舗は築100年以上の古民家。貫禄のある立派な梁のある古民家で1日1組限定でコース料理を楽しむことができます。

山口県の食材の紹介、レストランの裏側やレシピ、レストランの一皿ができるまで、自分で養鶏を始めた様子を発信しています。山口県の魅力をもっとたくさんの方に知って頂きたいです。

「Yamaguchi bistro 328」is in Yamaguchi prefecture which is surrounded by the seas. In Yamaguchi,many fresh fishery products like golden thread fin bream,tongue sole,bensasi goat fish are available so much that we can cook them freely. And they are known as luxury foods in France. In the season of wild game we dress whole dear and boars then cook them without leaving its meat. We grow many kind of vegetables and herbs in the extensive fields. We also buy in seasonal ingredients from dependable local producers. Yamaguchi prefacture’s delicious foods are stuffed into 「Yamaguchi bistro 328 」.

The owner chief is Shingo Mitsuwa. He has trained in「The Ritz-Carlton Hotel Osaka 」,「Sola」the Mishelin-starred restaurant in Paris, 「KAJITSU 」in NY.
The building is remodeled Kominka ❨old japanese-style house❩ that is over 100 years-old with venerable and splendid beams. Only one group a day is able to enjoy the course meal in Kominka.

We transmit information on the internet about the local foods,the backyard of the restaurant,some recipes,the process of making a dish,our chicken raising.We hope that many people notice the attractions of Yamaguchi prefacture.

#crab #soup # food